Ara encara una nova fase dins el seu procés de consolidació a partir d’uns eixos estratègics de treball interns i externs

El funcionament dels Ateneus Cooperatius no es va lliurar del trasbals que va suposar la declaració de l’Estat d’Alarma del 13 de març de 2020. Des de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius es va apostar, llavors, per mantindre l’activitat dels mateixos, d’oferir la seva cobertura com a “servei essencial” i explorar com podien esdevenir-se en programes útils per donar resposta a les necessitats derivades de la pandèmia.

Tot això es va traduir en la realització d’una diagnosi sobre l’impacte de la situació a les entitats dels respectius territoris, en mantindre informat a tot el teixit cooperatiu i comunitari del territori de les mesures laboral i fiscals que s’anaven implementant, així com en aprofundir en la coordinació entre els Ateneus Cooperatius.

En aquest context és quan la Xarxa d’Ateneus Cooperatius va modificar també el seu funcionament per tal de poder donar respostes més efectives al sector, incrementant les seves trobades i implicant tots els Ateneus Cooperatius.

Ara presenta el treball conjunt dels 14 Ateneus Cooperatius per impulsar l’ESS durant la crisi social i econòmica del 2020.

MEMÒRIA 2020 DE LA XAC

La Xarxa d’Ateneus Cooperatius s’ha consolidat, doncs, com a promotora de l’Economia Social i Solidària a tot el país amb els objectius de respondre a les necessitats tècniques dels Ateneus de compartir actuacions, compartir eines i materials, co-construir continguts i protocols i desenvolupar propostes estratègiques per encàrrec de l’Assemblea de la XAC.

Ara la XAC encara una nova fase dins del seu procés de consolidació que passa per establir uns eixos estratègics de treball interns i externs a dur a terme els propers anys.