L’objectiu és acompanyar idees de negoci perquè siguin viables i sorgeixin nous projectes cooperatius, com una manera de generar oportunitats laborals

L’Ateneu CoopCamp programa la 9a edició de l’Itinerari formatiu “Engeguem el nostre projecte cooperatiu!”, amb l’objectiu de donar les eines necessàries per tal que aquelles idees de negoci emmarcades en l’economia social i solidària puguin construir un pla d’empresa que permeti el seu llançament.

La proposta formativa també està pensada per a aquelles entitats que desitgin incorporar aquests valors als seus projectes o per a aquelles empreses que ara es troben en situació de fallida o properes al tancament, com una sortida per a les seves treballadores.

Aquest itinerari s’emmarca en un context on l’escenari actual està precaritzant les relacions laborals i destruint llocs de treball.

La 9a edició de l’itinerari Engeguem arriba per oferir recursos per donar resposta a aquesta situació, construint alternatives per aconseguir llocs de feina més dignes, en projectes d’autoorganització laboral, on les persones siguin el centre del projecte i on les sòcies i treballadores s’organitzin de forma horitzontal i igualitària.

Les cooperatives són les empreses que han estat més resilients i més capaces per conservar els llocs de treball, en èpoques de crisi. El cooperativisme supera millor les crisis perquè actua de forma solidària entre les seves persones sòcies i segons els seus interessos.

9a edició dels Itineraris Engeguem

El programa formatiu es divideix en quatre sessions, que aniran a càrrec de professionals especialistes en els diferents àmbits de l’economia social i solidària. Les dues primeres sessions es duran a terme els dies 9 i 11 de març (de 16 a 19 h), a càrrec d’Esther Perelló (cooperativa Fasolà) i s’enfocarà en la idea del projecte, els equips, l’estratègia de l’activitat, un pla de gestió i viabilitat, així com la comunicació i la creativitat com a eines d’innovació i sostenibiliat en els projectes.

La tercera sessió tindrà lloc el 16 de març (de 16 a 19 h), de la mà d’Ernest Garcia (Col·lectiu Ronda) i s’abordarà la forma jurídica cooperativa treballant el funcionament cooperatiu i el seu règim laboral i fiscal.

La darrera sessió (17 de març, de 16,30 a 18,30 h) anirà a càrrec de Marina Berga (Col·lectiu Ronda) per treballar el règim jurídic de les cooperatives.

Els Itineratis Engeguem, juntament amb l’acompanyament individualitzat que l’Ateneu ofereix als projectes emprenedors, han fet que en els quatre primers anys d’activitat, CoopCamp hagi ajudat a la constitució de 39 noves cooperatives i a la creació de 161 nous llocs de treball al Camp de Tarragona.

INSCRIPCIÓ A L’ITINERARI