Els acompanyaments i les formacions de l’Ateneu han ajudat a la creació de 39 noves cooperatives al Camp de Tarragona, des del 2017

L’Ateneu CoopCamp celebra l’arribada de la 10a edició de l’Itinerari formatiu “Engeguem el nostre projecte cooperatiu!” que, des de fa 4 anys, ha col·laborat a l’impuls de gairebé una quarantena de noves cooperatives al Camp de Tarragona i a la generació de 161 llocs de feina.

L’objectiu d’aquesta proposta és donar les eines necessàries per tal que aquelles idees de negoci emmarcades en l’economia social i solidària puguin construir un pla d’empresa que permeti el seu llançament.

L’itinerari també està pensat per a aquelles entitats que desitgin incorporar els valors de l’economia social i solidària als seus projectes o per a aquelles empreses que ara es troben en situació de fallida o properes al tancament, com una sortida per a les seves treballadores.

Aquesta formació s’emmarca en un context on l’escenari actual està precaritzant les relacions laborals i destruint llocs de treball.

La 10a edició de l’itinerari Engeguem arriba per oferir recursos per donar resposta a aquesta situació, construint alternatives per aconseguir llocs de feina més dignes, en projectes d’autoorganització laboral, on les persones siguin el centre del projecte i on les sòcies i treballadores s’organitzin de forma horitzontal i igualitària.

Les cooperatives són les empreses que han estat més resilients i més capaces per conservar els llocs de treball, en èpoques de crisi. El cooperativisme supera millor les crisis perquè actua de forma solidària entre les seves persones sòcies i segons els seus interessos.

10a edició dels Itineraris Engeguem

El programa formatiu es divideix en quatre sessions, que aniran a càrrec de professionals especialistes en els diferents àmbits de l’economia social i solidària. Les dues primeres sessions es duran a terme els dies 1 i 3 de juny (de 16 a 19 h), a càrrec d’Esther Perelló (cooperativa Fasolà) i s’enfocarà en la idea del projecte, els equips, l’estratègia de l’activitat, un pla de gestió i viabilitat, així com la comunicació i la creativitat com a eines d’innovació i sostenibiliat en els projectes.

La tercera sessió tindrà lloc el 8 de juny (de 16 a 19 h), de la mà d’Ernest Garcia (Col·lectiu Ronda) i s’abordarà la forma jurídica cooperativa treballant el funcionament cooperatiu i el seu règim laboral i fiscal.

La darrera sessió (9 de juny, de 16,30 a 18,30 h) anirà a càrrec de Marina Berga (Col·lectiu Ronda) per treballar el règim jurídic de les cooperatives.

INSCRIPCIÓ A L’ITINERARI