Aquest Segell serà atorgat a totes aquelles gestories i professionals que assisteixin a les 5 sessions de formació contínua sobre l’Economia Social, Solidària i la fórmula cooperativa

Aquesta és la 2a edició de l’itinerari formatiu per aconseguir el segell “Aquí Assessorem l’Economia Social” per a gestories i assessories del territori especialitzades en economia social i solidària, on l’objectiu és facilitar-los eines i recursos perquè puguin oferir un bon servei de gestió i suport a l’administració d’empreses cooperatives, un sector en creixement. Només al Camp de Tarragona, els darrers 5 anys s’han creat més de 45 nous projectes cooperatius.

La formació inclou 14 h de continguts docents sobre cooperativisme: Règim laboral i societari, Règim econòmic i comptable, Fiscalitat i Finançament i recursos econòmics. Un curs impartit per professionals qualificats del sector d’un nivell tècnic alt amb què s’assoleix l’expertesa requerida.

La gestoria que vulgui rebre el segell, a més a més haurà de formalitzar el seu compromís amb l’Ateneu Cooperatiu mitjançant una carta de compromís, on s’inclouen un seguit d’obligacions com la difusió de valors, així com la derivació de casos, sempre que sigui possible. 

L’any 2021 la Xarxa d’Ateneus Cooperatius va llençar el segell “Aquí Assessorem l’Economia Social” per unificar els antics segells de cada Ateneu. Es va pretendre donar una mateixa imatge per tots els territoris i garantir uns coneixements homogenis per a totes les gestories/assessories de Catalunya que obtenen el segell. A més a més, el segell, es va fer mitjançant un procés creatiu amb un valor social.

La participació a aquest itinerari formatiu és gratuït, però és necessària la inscripció prèvia.

En voleu saber més?

El segell “Aquí assessorem l’Economia Social és un reconeixement que permet identificar les assessories i gestories que acrediten, a través de la participació en un itinerari formatiu, coneixement específic en economia social i cooperativa.

La formació s’imparteix a través de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius distribuïts arreu de Catalunya.