Aquesta és la 3a edició d’aquests premis que reconeixen l’alumnat que desenvolupa treballs emmarcats en el cooperativisme

L’Ateneu CoopCamp ha fet entrega dels Premis sobre cooperativisme per instituts del Camp de Tarragona en aquesta 3a edició convocada conjuntament amb la Fundació Roca i Galès. També s’ha comptat amb el suport de la cooperativa Abacus.

L’alumna Ysepe Esthela Maho Kinson, de l’Institut Jaume Huguet de Valls, ha resultat la guanyadora del Premi al millor treball de recerca sobre cooperativisme per l’alumnat de Batxillerat amb el treball “Creació d’una cooperativa de moda”, per la seva originalitat, implicació i aportació.

El jurat ha decidit declarar desertes les categories de premi al millor treball grupal de secundària sobre cooperativisme per l’alumnat de 4t d’ESO i de premi al millor treball de projecte sobre cooperativisme per l’alumnat de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior, per falta d’adequació a les bases de la convocatòria.

Els Premis sobre cooperativisme pretenen despertar l’interès sobre projectes cooperatius i els valors de l’economia social i solidària entre la població jove, reconeixent projectes i treballs per la seva importància, originalitat o implicacions i aportacions a nivell social.

Aquesta tercera edició del certamen parteix d’un pla d’actuacions dirigides a fomentar el coneixement del cooperativisme i l’economia social i solidària entre l’alumnat de secundària i a introduir, als instituts, continguts per analitzar l’economia i l’emprenedoria des dels principis de democràcia, igualtat i el bé comú.

Més d’una quarantena d’instituts del Camp de Tarragona reben l’assessorament de l’Ateneu CoopCamp per programar tallers sobre cooperativisme, fer visites a cooperatives del territori o impulsar cooperatives d’alumnes. La convocatòria dels Premis, juntament amb la Fundació Roca i Galès, permet fer un pas més en la introducció del cooperativisme a les aules i, alhora, reconèixer la feina dels instituts i docents que aposten per oferir continguts sobre les economies transformadores.

 

>> Si voleu sol·licitar assessorament de CoopCamp, escriviu-nos a info@coopcamp.cat.