L’Ateneu CoopCamp impulsa aquest projecte d’intercooperació per a promocionar visites guiades que donin a conèixer el moviment cooperatiu al Camp de Tarragona

La Societat Agrícola de Valls, la Cooperativa Obrera Tarraconense, La Titaranya – Cooperativa d’habitatges i locals socials i la Cooperativa Falset Marçà, de la mà de la cooperativa Camins Km0, s’han unit per crear Territori Cooperatiu, una proposta de visites guiades per donar a conèixer el moviment cooperatiu al Camp de Tarragona. La iniciativa sorgeix del Grup d’Intercooperació de Turisme Sostenible que promociona l’Ateneu CoopCamp.

El projecte es presenta en motiu del Dia Internacional de les Cooperatives; és per això que el proper dissabte 1 de juliol tindran lloc les primeres visites guiades. En aquest cas seran gratuïtes, però requereixen reserva prèvia ja que les places són limitades fins a exhaurir-les. Posteriorment, cada cooperativa les oferirà en el marc de les seves propostes culturals i de turisme sostenible.

A través d’una descoberta turística dels espais, arquitectura i successos al llarg de la història, Territori Cooperatiu és un recorregut pel cooperativisme català i els seus valors, contextualitzat amb el moment històric en què es van fundar les organitzacions fins a l’actualitat i la seva vinculació amb l’Economia Social i Solidària. ​​A més a més, en cadascuna de les visites guiades també es dóna a conèixer l’arquitectura de les seus de les cooperatives, a través de la descoberta de personatges com Cèsar Martinell, Lluís Homs o Pujol de Barberà, entre d’altres.

La proposta Territori Cooperatiu es presenta a partir de 4 rutes que, el proper 1 de juliol, es podran gaudir en els següents horaris:

10 h; Valls | Societat Agrícola de Valls

11 h; Falset | Cooperativa Falset Marçà

11 h; Tarragona | Cooperativa Obrera Tarraconense

12 h; Valls | La Titaranya – Cooperativa d’habitatges i locals socials

Aquestes visites guiades finalitzen amb tastos de cortesia de productors locals vinculats a cada cooperativa.

 

L’assistència en alguna d’aquestes visites guiades és gratuïta únicament el dissabte 1 de juliol en motiu del Dia Internacional de les Cooperatives, però és necessària la reserva prèvia a info@caminskm0.com o al 621 265 905 per les visites de la Cooperativa Obrera Tarraconense, de la Societat Agrícola de Valls i de la La Titaranya, cooperativa d’habitatges i locals socials. Per a la visita guiada de la Cooperativa Falset Marçà cal fer-ho a maria@etim.cat o al 617929018. Les places són limitades fins a exhaurir-se.

L’Ateneu CoopCamp, com a impulsor de la iniciativa

L’Ateneu CoopCamp és l’organització impulsora del projecte de turisme sostenible Territori Cooperatiu i s’encarrega de dinamitzar i executar la feina tècnica que se’n deriva. Forma part de la seva raó de ser treballar per fomentar el cooperativisme al Camp de Tarragona i crear projectes d’intercooperació en benefici del territori.