Roser de Foc i Cuentropía són alguns dels projectes reconeguts en aquesta 11ª edició dels premis

El certamen ha arribat enguany a l’11a edició dels Premis Emprèn de la Diputació de Tarragona. En total ha impulsat 22 projectes empresarials del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, amb una dotació econòmica total de 43.000 €. L’objectiu del certamen al llarg d’aquests anys ha estat augmentar i consolidar empreses i projectes basats en la innovació, la tecnologia i els nous models de negoci. Des de la creació dels Premis Emprèn s’han reconegut més de 200 iniciatives d’entre més d’un miler de participants.

Roser de foc

Roser de Foc neix com un espai de convivència creatiu per afavorir l’intercanvi de coneixement entre artistes, artesanes i públic general, donant una especial visibilització a joves i dones.

La cooperativa està formada per 3 persones, la Raquel, el Jordi i el Xavier. La Raquel i el Jordi es van conèixer a Berlín on es va gestar la idea d’aquest projecte. Allà van trobar l’espai i el temps que necessitaven per poder desenvolupar les seves especialitats artístiques. El Xavier és soci col·laborador, professor i músic amb projecció internacional.

Entre les activitats que impulsa Roser de Foc estan la residència artística amb allotjament per artistes, artesanes i altres perfils de persones creatives en un entorn rural i patrimonial. També s’hi organitzaran tallers, exposicions, cinefòrums, recitals o jornades de treball entre d’altres.

El projecte té diverses fases. Actualment han acabat la rehabilitació de la casa, una casa protegida del segle XIX. En les següents fases els agradaria poder acabar de completar els espais de les golfes i l’hangar, així com poder disposar d’un estudi de gravació.

Cuentropía

Cuentropía és un projecte que promou la lectura i l’educació social transformadora format per la Sara, l’Elena i l’Albert.

La Sara és educadora social i periodista. Acumula una llarga experiència en l’atenció de famílies i infància així com en comunicació social. L’Elena és també educadora social i ha treballat amb persones amb diversitat funcional i té experiència en joves tutelats. A les dues les apassiona la lectura i els contes. Per la seva banda, l’Albert té formació en electrònica de comunicació i dedica el seu temps a projectes d’agricultura regenerativa i projectes que treballen per la sostenibilitat del territori.

Juntes treballen per la promoció i l’amor per la lectura entre les criatures, organitzen contacontes, cafès literaris i tallers. Les podreu trobar rodant amb la seva llibreria ambulant o al seu espai a La Teulada.