La formació està destinada a cooperatives ja constituïdes que vulguin aprofundir en les eines que permetin consolidar el seu projecte empresarial.

El passat divendres dia 13 d’abril REDESSA va acollir la inauguració de l’itinerari formatiu “Consolidem-nos”, organitzat per CoopCamp, l’Ateneu Cooperatiu del Camp. Durant part del cap de setmana fins a onze projectes que ja estan en funcionament arreu del Camp de Tarragona s’han trobat per aprofundir en les eines i els coneixements que poden afavorir la seva consolidació.

Aquest és l’objectiu de l’itinerari “Consolidem-nos!”, en el marc del qual es treballaran qüestions com el disseny d’un pla estratègic que permeti el desenvolupament de projectes ja existents dins de l’economia cooperativa, social i solidària. La formació vol facilitar estratègies, processos i eines específiques pels projectes de forma coherent amb els valors de l’economia social i solidària, definir les variables crítiques i els objectius a assolir i enfortir l’entitat per a la gestió dels projectes, on les persones en són la base fonamental.

L’Ateneu Cooperatiu del Camp incorpora els itineraris formatius als serveis d’assessorament que ja ofereix actualment. L’acompanyament a les persones o entitats que desitgin consolidar un projecte i constituir-se en cooperativa és un dels objectius de CoopCamp, que forma part d’una xarxa de catorze ateneus impulsada des del programa aracoop del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i sorgida a partir de l’aliança de diversos actors públics i privats de l’economia social del territori. Més enllà de l’atenció individual, l’Ateneu ha decidit implementar els itineraris de formació, que permeten fer un seguiment més continuat dels casos atesos, així com donar a conèixer les bases del cooperativisme i l’economia social als individus o col·lectius interessats en les mateixes.