El dissabte 12 de maig, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Comerç Just, se celebrarà a Tarragona la primera Fira d’Economia Solidària del Camp de Tarragona. D’aquesta forma portem al territori la Fira d’Economia Solidària de Catalunya que se celebra des de fa sis anys a Barcelona, tal com ja han fet altres ciutats i comarques.

La fira té l’objectiu de visibilitzar l’economia social i cooperativa, i donar a conèixer els seus productes i serveis a la ciutadania. També volem fomentar el coneixement i la col·laboració entre les empreses i entitats que treballen amb criteris ètics i solidaris.

La Fira està organitzada per l’Ateneu Cooperatiu CoopCamp i la xarxa d’entitats Som Comerç Just i Banca Ètica. Se celebrarà a la Plaça Corsini, davant del mercat central, de les deu a les vuit del vespre i acollirà activitats durant tot el dia. La previsió inicial compta amb la participació d’una cinquantena d’expositors del Camp de Tarragona i ens agradaria que la vostra entitat/empresa en sigui una. La participació com a expositor és gratuïta però cal una inscripció prèvia, fins el dia 2 de maig. L’espai comptarà amb punt de llum i una carpa central de 15x15m. on es realitzaran les activitats. Només cal dur el que sigui necessari per a la pròpia parada (carpa pròpia, taula, cadires, endoll).

Qui forma part de l’economia solidària? Les entitats, fundacions, cooperatives, organitzacions i altres agents que treballen amb criteris d’economia solidària, posant al centre de l’activitat els interessos de les persones, la societat i el medi ambient.

 

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ:
https://coopcamp.cat/esdeveniment/fira-deconomia-solidaria-del-camp-de-tarragona/

 

Programa provisional:

Horari Activitat Indicacions
8:30-10h Muntatge Només es podrà arribar en cotxe pels laterals de la plaça per descarregar.
10-12h Cursa d’orientació del Comerç Just i la Banca Ètica Comptarà amb un centenar de participants i es realitzarà per la part alta de la ciutat amb sortida i arribada a la Fira.
11-12h -Xerrada: opcions de consum conscient (mésOpcions)

-Conta-contes a la zona infantil

Durant tot el dia hi haurà zona infantil dinamitzada per Icària Cooperativa.

Conta- contes a càrrec d’Enginyeria Sense Fronteres.

12:30-13h Entrega de premis a les guanyadores de la cursa
13-14h Actuació de Tarragona Swing
15-17h La fira romandrà tancada però hi haurà servei de dinar a les parades d’alimentació Les parades que ho vulguin podran seguir obertes o bé tancar. Cal organitzar-se amb les parades veïnes per vigilar i fer torns per dinar.
17:30-18:30h – Conta-contes a la zona infantil

– Xerrada sobre Economies Feministes

– Conta- contes a càrrec d’Enginyeria Sense Fronteres

– A càrrec de l’Escola d’economia feminista

18:30-19:30h Xerrada: com organitzar i fer créixer l’Economia Solidària? A càrrec de la XES i CoopCamp
19:30h-20:30h Tancament amb actuació musical
20-21h Desmuntatge de les parades