“Com s’engega un projecte cooperatiu?”. Aquesta pot ser una de les preguntes més freqüent entre les emprenedores del Camp de Tarragona que volen treballar en un entorn més adient amb els seus valors sostenibles i ètics. L’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona posa a disposició d’aquestes persones l’itinerari formatiu i gratuït Engeguem el nostre projecte cooperatiu, en la seva tercera edició d’aquest curs 2018-19 i cinquena edició des de l’inici de CoopCamp. Per aquestes sessions ja hi han passat un total de 81 participants i han acompanyat a  53  nous projectes. Es durà a terme en 4 sessions, repartides entre els dies 5, 6, 9 i 11 de juliol.

L’objectiu és donar les eines necessàries per crear un projecte econòmic dins de l’economia cooperativa, social i solidària, així com assessorar a les entitats que desitgin incorporar aquests valors als seus projectes. Per això l’itinerari treballarà, a través d’aquestes sessions formatives, participatives i orientades a la pràctica, per definir un Pla d’Empresa adient a cada una de les entitats participatives i els seus projectes i/o activitats. D’aquesta manera es posaran sobre la taula les estratègies, processos i eines específiques del projecte de forma coherent amb els valors de l’economia social i solidària. A més, la formació posarà èmfasi en les necessitats de les noves empreses de definir quins són els seus objectius a assolir i permetrà a les persones assistents conèixer quines són les variables que poden amenaçar la viabilitat dels projectes per tal de millorar els seus coneixements sobre la gestió dels mateixos. Finalment, el curs aportarà eines per enfortir les entitats per a la gestió dels seus projectes, on les persones en són la base fonamental.

L’itinerari es divideix en dos blocs, que desenvolupen professionals de la cooperativa Col·lectiu Ronda, especialistes en els diferents àmbits de l’economia social i solidària. El primer es durà a terme el 5 de juliol (de les 16:00 h a les 20:00 h) i el 6 de juliol (de les 09:00 h a les 13:30 h i de les 15:00 h a les 18:30 h) a càrrec d’Esther Perelló. Entre aquests dos dies es treballarà sobre la idea del projecte, els equips, l’estratègia de l’activitat, un pla de gestió i viabilitat, així com  la comunicació i la creativitat com a eines d’innovació i sostenibiliat en els projectes de l’economia cooperativa, social i solidària. En el segon bloc s’abordarà la forma jurídica cooperativa  treballant el funcionament cooperatiu i el seu règim laboral i fiscal  a càrrec d’Ernest Garcia, el 9 de juliol (de les 16:00 h a les 20:00 h) i en el règim jurídic de les cooperatives amb Marina Berga l’11 de juliol (de les 16:00 h a les 20:00 h).

A banda d’aquestes sessions col·lectives, també inclou un acompanyament individual que es programarà de forma personalitzada per tal d’acompanyar de manera personalitzada la constitució d’un projecte cooperatiu.

La formació és gratuïta però és necessària la inscripció prèvia de les participants a la web.