La Taula Territorial de l’Economia Social i Solidària del Camp de Tarragona i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya donaran a conèixer la campanya el proper 10 de juliol per enfortir l’economia social del territori

Les 10 mesures per cooperativitzar els municipis és una campanya, impulsada per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, que es va iniciar tot just abans de les eleccions municipals del 26 de maig. L’objectiu principal era que els partits polítics incorporessin mesures de foment del cooperativisme en els seus programes electorals locals, entenent el cooperativisme i l’economia social com a agents de democratització econòmica municipal i de desenvolupament local transformador.

Passades les eleccions, amb els equips de govern ja configurats, des de la Taula Territorial de l’Economia Social i Solidària del Camp de Tarragona i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya s’organitza la presentació de les 10 mesures que el cooperativisme proposa a les administracions locals per enfortir l’economia social, l’ocupació de qualitat i una economia transformadora i arrelada al territori. És per això que aquestes la presentació de les propostes s’adreça principalment a Cooperatives del Camp de Tarragona, equips de govern municipals i equips tècnics municipals.

L’acte es durà a terme el pròxim dimecres 10 de juliol a partir de les 9:30 h a la sala d’actes de la Cooperativa Obrera Tarraconense. Intervindran amb les seves ponències; Sònia Cruz, de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, encarregada de presentar les 10 mesures; Xavier Gimenez, tècnic d’economia social de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, qui explicarà a partir de les 10:10 h l’experiència d’aquest consistori amb les actuacions que han dut a terme per intensificar les mesures de foment i promoció d’un tipus d’iniciatives socioeconòmiques basades en la propietat col·lectiva, la gestió democràtica, la limitació del lucre, l’arrelament territorial i el servei al bé comú. Finalment, sobre les 10:30 h, s’explicarà l’experiència del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, de la mà del seu gerent, Jordi París. I sobre les 10:45 h aproximadament, s’obrirà un torn obert de paraules i de debat sobre les exposicions.