A través de les ponències d’ICAEN i les cooperatives Som Energia, Emelcat, Enernou, Som Mobilitat i l’empresa MQ Sistemes es facilitaran els recursos per participar en la transició cap a la sobirania energètica

La sobirania energètica és un model que aposta per la generació, el consum i l’emmagatzematge energètic de forma sostenible en totes les seves dimensions. El que pretén és superar la mercantilització actual i les situacions d’injustícia social i insostenibilitat ambiental que se’n deriven. El canvi de model energètic que es proposa posa el focus en els criteris de la democratització, el control social dels mitjans de producció, la sostenibilitat, el decreixement energètic, l’arrelament al territori i la descentralització.

Amb l’objectiu de donar a conèixer aquest model i la necessitat de fer una transició en aquest sentit, s’ha organitzat des de l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona (CoopCamp) un conjunt de ponències sota el títol Participa de la transició cap a la Sobirania Energètica: eines per a la població, les empreses i els municipis. Aquest espai de difusió i debat es durà a terme el proper 16 de juliol de 18h a 20h al Casal de les Dones, situat a la Plaça de la Patacada número 9 de Reus. Les conferències que hi tindran lloc presentaran els recursos i les eines necessàries per participar en la transició des dels diferents agents socials: des de la ciutadania, el teixit socioeconòmic, els municipis i les persones tècniques del sector. Per això Montserrat Mata, de la cooperativa d’emmagatzematge elèctric Emelcat, donarà a conèixer les comunitats energètiques i la nova regulació energètica mentre que Aleix Manonellas explicarà des de l’experiència de Som Energia la cooperativitatzació del consum energètic a gran escala. Des de MQ Sistemes, Miquel Cercós parlarà de l’Eficiència energètica i sistemes integrats per a la petita i mitjana empresa. Finalment, Arnau Vilardell de Som Mobilitat presentarà la primera plataforma que neix per accelerar la transició energètica a les empreses.

L’assistència en aquest acte és lliure i totalment gratuït, però es demana una inscripció prèvia que es pot realitzar a la web https://coopcamp.cat o en aquest enllaç.