La biblioteca, l’Espai Jove Kesse i Tarragona Impulsa acolliran aquestes sessions els dies 9, 10 i 21 d’octubre respectivament

L’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona (CoopCamp) ha organitzat per aquest mes d’octubre 3 sessions a la ciutat de Tarragona per donar a conèixer i aprofundir l’economia social i el cooperativisme entre la ciutadania.

La primera sessió, sota el títol Apropa’t a conèixer l’economia social i solidària! tindrà lloc el dimecres 9 d’octubre a la Biblioteca Pública de Tarragona, a partir de les 18:30h. L’objectiu del taller serà donar a conèixer les eines, els valors i els conceptes bàsics de l’economia social i solidària en general i del cooperativisme en particular. Per això es vol crear un espai on compartir coneixements i experiències ja existents que funcionen en sectors tan diversos com l’habitatge, el consum, els serveis socials, la cultura o per descomptat, el desenvolupament econòmic i el treball. Aquest taller compta amb la col·laboració de la Biblioteca de Tarragona i el Departament de Cultura.

Amb aquests mateixos objectius es durà a terme l’endemà, dijous 10 d’octubre, la sessió Economia Social i Solidària per a joves, que es durà a terme a l’Espai Jove Kesse a partir de les 17:30h. El taller també aproparà als joves participants les eines i els valors sobre l’economia social i solidària, fent èmfasi en la manera d’incorporar aquests valors a l’hora de consumir en el dia a dia o per buscar un lloc de feina. El taller compta amb la col·laboració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. La sessió serà totalment gratuïta però serà necessària una inscripció prèvia a través de la web de l’Espai Jove Kesse.

Totes dues sessions aniran a càrrec del tècnic de l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona al Tarragonès, Pedro Redondo.

Finalment des de CoopCamp també s’ha programat per al dilluns 21 d’octubre la Sessió formativa per a la gestió econòmica d’associacions. S’adreça als socis o treballadors d’associacions que duen a terme una activitat econòmica, amb l’objectiu de resoldre dubtes a l’hora de gestionar-les. De la mà de l’especialista en fiscalitat de la cooperativa Col·lectiu Ronda, Sabrina Ejarque, s’exemplificarà amb casos pràctics i d’èxit. La sessió també posarà sobre la taula la possibilitat que aquestes associacions esdevinguin una cooperativa per gestionar la seva activitat econòmica. Aquesta formació tindrà lloc a la sala 6 de Tarragona Impulsa (a l’Espai Tabacalera), de 18h a 20h. La sessió és gratuïta però és necessària la inscripció prèvia des de la web de CoopCamp.