L’objectiu és donar eines i recursos perquè sorgeixin nous projectes en el marc de l’economia social i solidària, com una solució per fer front a la crisi actual

L’Ateneu CoopCamp programa la 7a edició del seu Itinerari formatiu “Engeguem el nostre projecte cooperatiu!”, però en aquesta ocasió es realitzarà de forma online. L’objectiu és donar les eines necessàries per tal de construir un pla d’empresa que permeti el llançament de projectes dins de l’economia cooperativa, social i solidària.

La proposta formativa també està pensada per a aquelles entitats que desitgin incorporar aquests valors als seus projectes o per a aquelles empreses que ara es troben en situació de fallida o properes al tancament, com una sortida per a les seves treballadores.

Aquest itinerari s’emmarca en un context on el nou escenari actual preveu una precarització de les relacions laborals i la destrucció de llocs de treball.

Les cooperatives són les empreses que han estat més resilients i més capaces per conservar els llocs de treball, en èpoques de crisi. El cooperativisme supera millor les crisis perquè actua de forma solidària entre les seves persones sòcies i segons els seus interessos.

En els tres primers anys d’activitat, CoopCamp ha ajudat en la constitució de 31 noves cooperatives i en la creació de 118 llocs de treball. L’èxit d’aquests resultats es deu, segons els seus responsables, a què la major part d’aquests projectes han cursat aquest itinerari formatiu.

La 7a edició de l’itinerari Engeguem arriba per oferir recursos per donar resposta a aquesta situació, construint alternatives per aconseguir llocs de feina més dignes, en projectes d’autoorganització laboral, on les persones siguin el centre del projecte i on les sòcies i treballadores s’organitzin de forma horitzontal i igualitària.

El programa formatiu es divideix en dos blocs, que aniran a càrrec de professionals especialistes en els diferents àmbits de l’economia social i solidària. Les dues primeres sessions es duran a terme els dies 25 i 26 de maig (de 10 a 12 h i de 16,30 a 18,30 h), a càrrec d’Esther Perelló i s’enfocarà en la idea del projecte, els equips, l’estratègia de l’activitat, un pla de gestió i viabilitat, així com la comunicació i la creativitat com a eines d’innovació i sostenibiliat en els projectes.

La tercera sessió tindrà lloc el 28 de maig (de 10 a 12 h), de la mà d’Ernest Garcia i s’abordarà la forma jurídica cooperativa treballant el funcionament cooperatiu i el seu règim laboral i fiscal.

La darrera sessió (28 de maig, de 16,30 a 18,30 h) anirà a càrrec de Marina Berga per treballar el règim jurídic de les cooperatives.

Aquest itinerari és gratuït i es realitzarà a través de la plataforma Zoom. Totes aquelles persones interessades en participar-hi, cal que s’inscriguin prèviament aquí (cal fer inscripció per a totes les sessions).

En l’actual situació de confinament, l’Ateneu CoopCamp continua treballant de forma telemàtica per seguir acompanyant projectes de l’economia social i solidària i per proporcionar-los eines i recursos esencials perquè puguin assolir els seus objectius.