El comerç de Reus engega el Projecte Singular “Reus Compra Responsable”

Reus Compra Responsable és un projecte d’intercooperació del comerç de Reus que neix amb la voluntat d’impulsar la transformació del model comercial de la ciutat, adaptar-lo als reptes socioeconòmics que planteja la crisi de la COVID19 i reforçar la viabilitat del comerç local com a font d’ocupació i activitat econòmica.

Es tracta d’una aliança d’abast municipal que uneix sota un mateix projecte les dues principals associacions de comerç (Unió de Botiguers i el Tomb de Reus), els comerços d’economia social i solidària (agrupació Comerç Solidari), el cooperativisme reusenc (Pol Cooperatiu de Reus), l’Ajuntament (a través de l’IMFE Mas Carandell de la regidoria d’Empresa i Ocupació i Agència Reus Promoció de la regidoria de Promoció de Ciutat) i el Tercer Sector especialitzat en distribució a domicili (Fundació Formació i Treball).

El projecte presenta un paquet de mesures i nous serveis que de desenvolupen un model de distribució ecològica a domicili per a tota la ciutat, basat en els principis de l’economia social i el consum responsable. Per un costat és ecològic, sense emissions; ofereix condicions dignes per a persones en atur als que els ofereix l’oportunitat d’inserció laboral; d’altra banda, no té afany de lucre, i finalment, és un servei que s’adapta a les necessitats del comerç de Reus.

A través de Reus Compra Responsable, un servei que ha començat durant la campanya de Nadal, el comerç local és capaç de construir una alternativa sostenible, justa i relocalitzada als models transnacionals de compres on-line i de lliurament a domicili que ja estan en funcionament actualment.

El projecte ofereix les eines per a la transformació digital del comerç reusenc, capacitant-lo per utilitzar l’e-commerce i creant un servei comú de distribució a domicili, amb l’objectiu d’esdevenir una xarxa de comerç local que competeixi amb les plataformes transnacionals, evitant la fuga del diner local i proporcionant nous llocs de treball.

El programa està finançat per la Direcció General d’Economia Social, Tercer Sector i les Cooperatives, a través de la línia de subvenció Resolució TSF/1434/2020, de Mesures de suport a projectes singulars per a la reactivació socioeconòmica COVID-19 per a empreses cooperatives, en el marc del pla de xoc del Decret llei 16/2020, de 5 de maig, i també per l’Ajuntament de Reus, a través del Pla de Reactivació Econòmica i Social Reactivem Reus.