Fotografia: Àngel Ullate

El cotilló sense plàstic és una de les iniciatives que ha impulsat Circulars, un projecte d’intercooperació impulsat per les cooperatives Dignidart i El Far Cooperatiu i s’ubica al Camp de Tarragona.

S’emmarca dins la línia de Projectes Singulars per al foment de l’economia social i del cooperativisme, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, de la Generalitat de Catalunya i se centra en la transformació d’hàbits de producció i consum dels productes d’un sol ús, aportant alternatives reals que salvaguardin el medi i les persones que hi habiten.

El cotilló sense plàstic és una iniciativa que vol reivindicar unes festes sostenibles a través de la utilització de productes reutilitzables. Es tracta d’una bossa de paper que inclou elements de cartró, fusta o paper com: collarets de paper de seda, barrets de cartró, xiulets de fusta, antifaços de cartró i serpentines de paper. L’objectiu és que les persones que l’adquireixin el puguin guardar i reutilitzar-lo any rere any, de la mateixa manera com es fa amb la resta de decoració i elements nadalencs.

Aquesta és una iniciativa d’impacte ambiental, però també social, perquè la configuració dels lots de cap d’any està feta per persones en situació de risc que formen part de la Fundació Topromi (de la Fundació Catalunya-La Pedrera). Així que la producció d’aquest element ha contribuït, a més a més, a la generació d’ocupació d’aquest col·lectiu.