El document de Bases de la Llei d’Economia Social i Solidària s’ha presentat a diferents grups polítics del Parlament de Catalunya. A la reunió hi han participat les parlamentàries Marta Vilalta (ERC), Maria Sirvent (CUP) i Marta Ribas (Catalunya en Comú), així com el conseller de Treball, Famílies i Benestar Social, Chakir El Homrani; el director general de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral, Enric Vinaixa, i el director general d’Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives, Josep Vidal.

El document és producte d’un treball en el qual es recullen les visions de les diferents famílies que integren l’ESS i posa la mirada en els valors i principis compartits.

A la presentació pública del document, Chakir El Homrani ha destacat que el document és el resultat del treball conjunt del govern i de les entitats de l’economia social i ha recordat la necessitat “d’un marc jurídic estable que doni suport” a l’economia social i solidària.  El president d’AESCAT i de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Guillem Llorens, ha recordat que l’economia social i solidària té una base social de més de dos milions i mig de persones.

L’objectiu del document és establir mesures que fomentin i promoguin aquest model d’economia, i permetin assolir el reconeixement i la representativitat institucional de l’ESS com a agent socioeconòmic del país.

Les Bases de la Llei d’Economia Social i Solidària acorden què és i què defineix l’economia social i solidària i es consideren el camí per obtenir nivells més alts de participació institucional i millorar el posicionament del sector. Recull algunes de les mesures de protecció, promoció i impuls d’un model econòmic basat en una economia plural i transformadora.

De moment es tracta, però, d’una declaració d’intencions que s’ha presentat als grups parlamentaris, i que s’haurà d’impulsar de cara a la nova legislatura perquè es converteixi en llei.

CONSULTA EL DOCUMENT