Arriba una nova edició del programa “Consolidem-nos”, pensat per al creixement de les cooperatives del Camp de Tarragona

Arrel de l’actual situació d’incertesa i dels dubtes i/o necessitats que molts projectes cooperatius plantegen a l’Ateneu a l’hora de buscar la seva sostenibilitat, CoopCamp proposa una nova edició del “Consolidem-nos”. Es tracta d’una programació dirigida especialment a cooperatives i projectes de l’economia social i solidària del Camp de Tarragona.

El programa vol facilitar eines i recursos que ajudin a consolidar l’activitat de les cooperatives existents i a millorar la gestió diària dels seus projectes.

Prop d’una desena de propostes formatives

El “Consolidem-nos” està format per un total de nou propostes formatives de temàtica molt diversa. El tret de sortida serà el proper 4 de maig i finalitzaran el 28 de setembre.

La primera d’elles està formada per 3 sessions que se celebraran els dies 4, 6 i 11 de maig. Abordarà com incorporar la mirada feminista a la cooperativa i oferirà eines pràctiques per integrar les cures i la perspectiva de la sostenibilitat a les cooperatives de treball. Aquesta proposta està impulsada conjuntament pels ateneus CoopCamp i Coòpolis.

El 18 i 19 de maig, de la mà de la cooperativa Fasolà, es tractarà la generació d’escenaris per a la sostenibilitat econòmica col·lectiva. El 21 de maig es parlarà del finançament d’entitats d’economia social, amb la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. I el 27 de maig, d’eines comercials per vendre amb valors, de la mà de la cooperativa Dignidart.

Per al mes de juny s’han programat dos nous tallers. El dia 7, El Far Cooperatiu proposa una sessió sobre comunicació transformadora per abordar la proposta de valor dels projectes cooperatius i la construcció dels seus missatges. El 17 de juny, de la mà de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, es posarà en valor la importància de la documentació social.

Durant el mes de juliol es tractarà la incorporació de noves sòcies a les cooperatives. Serà el dia 1, a càrrec de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. Els dies 13 i 15 es proposen dues sessions sobre comptabilitat analítica per a la presa de decisions estratègiques, amb la cooperativa Fasolà.

Finalment, durant el mes de setembre s’abordarà la governança, la participació i la gestió democràtica de les cooperatives, amb una formació de 5 dies de durada, a càrrec de la cooperativa Ensó.

Totes les propostes formatives son gratuïtes i es realitzaran en línia.

INSCRIPCIONS