La trobada ha servit per compartir les polítiques públiques innovadores impulsades per l’administració catalana

CoopCamp s’ha desplaçat fins a Euskal Herria amb l’objectiu de compartir la seva experiència com a ateneu cooperatiu. Ho ha fet juntament amb els ateneus de Lleida i Barcelona i el director general d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya, Josep Vidal. La trobada ha tingut una durada de 3 dies i ha servit per compartir experiències i explorar col·laboracions futures amb la direcció de projectes estratègics del Govern de Navarra, per visitar diversos projectes d’economia social de Navarra i el País Basc i per compartir l’experiència dels ateneus cooperatius de Catalunya.

La jornada de clausura, organitzada per KoopFabrika, ha tingut com a objectiu donar a conèixer a Euskal Herria les polítiques públiques innovadores que la Generalitat de Catalunya ha impulsat en els darrers anys i, a la vegada, reflexionar sobre el desenvolupament de models propis de promoció d’aquestes lògiques al País Basc.

En els últims anys s’estan creant un gran nombre de cooperatives en diferents territoris d’Euskal Herria i nombroses xarxes i grups que les agrupen, cadascuna d’elles en funció de la realitat del seu territori. Experiències similars son les que s’estan desenvolupant a Catalunya.

La jornada “Territorios y cooperativas: experiencias catalanas y vascas” ha sigut un punt de trobada per donar a conèixer aquestes polítiques públiques innovadores com ara el desenvolupament dels Ateneus Cooperatius, els Projectes Singulars o el programa de promoció de Comunalitats Urbanes, posat en marxa recentment.

CoopCamp, Coopolis i Ponent Coopera han exposat l’experiència i visió en l’aterratge i execució d’aquestes  polítiques públiques en la seva tasca com a ateneus cooperatius.

Fotos: KoopFabrika