L’objectiu és dotar d’eines i coneixements els docents per apropar l’Economia Social i Solidària a l’aula mitjançant el cooperativisme

L’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona – CoopCamp organitza la primera edició de la proposta formativa “Economia social i cooperativisme en el marc de l’educació secundària”, un curs en tràmit per ser reconegut pel Departament d’Educació.

La proposta està dirigida a professorat d’educació secundària obligatòria i postobligatòria amb l’objectiu que puguin adquirir coneixement i competències en el camp de l’Economia Social i Solidària amb l’objectiu final d’apropar-la a l’aula. És per això que la formació servirà per aprofundir en el concepte d’economia social i solidària, en els valors cooperatius i com implementar-los a l’aula, en el reconeixement dels diferents estadis en la creació d’una cooperativa i en l’elaboració de materials educatius que puguin ser d’utilitat a l’aula.

El contingut del curs es dividirà en 7 blocs d’aprenentatge:

  • Introducció a l’economia social, solidària i cooperativa
  • Educació per al Desenvolupament
  • Cultura cooperativa a l’aula
  • Cooperativisme i cooperatives
  • Procés de constitució d’una cooperativa
  • Règim jurídic, fiscal i comptable
  • Les cooperatives d’alumnes

La proposta formativa tindrà lloc del 28 de juny al 13 de juliol. Consistirà en sessions presencials teòrico-pràctiques i en sessions de treball autònom individual i grupal. En total, 30 h formatives. S’impartirà al Departament d’Ensenyament a la Zona Educacional de Tarragona, al Complex Educatiu de la Laboral.