L’objectiu és promoure l’esperit emprenedor, l’autonomia i la iniciativa personal com a part de les competències bàsiques dels estudiants

Amb l’objectiu de promoure l’esperit emprenedor i competències bàsiques al cicle superior d’educació primària (5è o 6è), la Diputació de Tarragona juntament amb ajuntaments, escoles i CoopCamp, impulsa el Programa de foment de l’emprenedoria i el cooperativisme.

Al Camp de Tarragona el programa pilot s’ha impulsat a l’escola Cèlia Artiga de Reus, amb l’alumnat de 5è de primària. Per iniciar-lo s’ha fet una formació a l’equip docent i després s’ha acompanyat a la creació d’una cooperativa d’alumnes a l’aula.

Els alumnes han desenvolupat una cooperativa de serveis simulada anomenada: “Drac Taller”, que ofereix tallers artístics (treballs manuals, pintacares, dibuix, etc.) a un perfil infantil i juvenil.

 

El funcionament del Programa

Al llarg de tot el curs escolar, l’alumnat crea i gestiona la cooperativa simulada dins el grup aula en el qual les criatures són les sòcies fundadores i ho decideixen tot democràticament, des dels membres de la seva junta fins als aspectes gràfics com la imatge corporativa del seu projecte.

A posteriori es constitueix una comunitat de pràctica amb els ajuntaments i els centres que participen del programa per compartir les experiències i pràctiques que s’estan duent a terme. En el cas del “Drac Taller”, s’impartiran tallers de treballs manuals dins de la mateixa escola i, posteriorment, s’oferiran a l’AMPA i a l’associació de veïns del barri.

Finalment, a l’últim trimestre, es porta a terme una jornada per donar a conèixer el resultat final amb un mercadet on es mostren els treballs i es poden adquirir productes.

El programa està destinat a les escoles de la demarcació de Tarragona. Els municipis que han format part de la primera prova pilot són Reus, Calafell i Ulldecona.