CoopCamp organitza un itinerari formatiu específic perquè les cooperatives millorin les seves competències a l’hora de presentar-se a licitacions públiques

En el marc del programa “Consolidem-nos”, formacions per donar eines i recursos a les cooperatives i entitats d’economia social i solidària del territori, l’Ateneu cooperatiu del Camp de Tarragona convoca un nou itinerari formatiu perquè les organitzacions comprenguin el funcionament de les licitacions i es puguin presentar a concursos públics. La formació s’inicia el 31 de gener i s’estén fins el 28 de març, tots els dimarts de 10 h a 12 h de forma telemàtica.

Sota el títol “Preparem-nos per licitar. Licitacions públiques, intercooperació i aspectes pràctics”, l’itinerari consta de 9 sessions on es busca ensenyar de forma teòrica i a partir de casos pràctics, les eines necessàries per tenir èxit en els concursos públics. S’aprendrà a interpretar els plecs de condicions, a desenvolupar els projectes segons els criteris d’adjudicació, a donar compliment a les obligacions documentals, a conèixer estratègies d’intercooperació i col·laboració per a la presentació a concursos o a ponderar els criteris.

A més a més, s’oferiran acompanyaments individualitzats i resolució de dubtes.

Un itinerari formatiu de 9 sessions

L’itinerari arrencarà el proper 31 de gener amb la primera de les sessions dedicada a la “Introducció a la contractació pública per a empreses i organitzacions de l’economia social i solidària”. Aquesta sessió tindrà una segona part el 7 de febrer.

Els següents tallers són:

  • Aspectes econòmics de les licitacions, el 14 i 21 de febrer
  • Com tramitar el RELI, el 28 de febrer
  • La Compra Pública Responsable, les mesures socials i com intercooperar en licitacions, el 7 i 14 de març
  • Com redactar projectes per a licitacions, el 21 i 28 de març

El plantejament de l’itinerari està dissenyat perquè es faci complet i les sessions aniran a càrrec de Marc Vilanova, de la cooperativa Facto, empresa especialitzada en consultoria i formació a cooperatives i organitzacions de l’economia social i solidària.

La participació a l’itinerari és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament.

 

L’Economia Social i Solidària, cada cop més present a l’administració pública

Una de les línies de treball de l’Ateneu és fer cada vegada més present l’economia social i solidària a l’administració pública, per això cada any organitza diferents accions al voltant d’aquest objectiu. Per exemple, la convocatòria de la Taula de l’Administració Pública, un espai de trobada, treball i formació dirigit als ens públics del Camp que volen avançar en polítiques d’economia social i solidària.  També treballa colze a colze amb la XMESS, la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària de Catalunya.

L’organització de l’itinerari “Preparem-nos per licitar. Licitacions públiques, intercooperació i aspectes pràctics” és una nova acció en la línia de fer cada cop més present el cooperativisme i l’economia social i solidària a l’administració pública.