CoopCamp organitza aquesta formació amb l’objectiu de dotar d’eines i coneixements als docents per apropar l’Economia Social i Solidària a l’aula mitjançant el cooperativisme

L’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona – CoopCamp organitza la 2a edició de la proposta formativa “Economia social i cooperativisme en el marc de l’educació secundària”, un curs que, novetat d’enguany, està reconegut pel Departament d’Educació.

La proposta està dirigida a professorat d’educació secundària obligatòria i postobligatòria amb l’objectiu que puguin adquirir coneixement i competències en el camp de l’Economia Social i Solidària amb l’objectiu final d’apropar-la a l’aula. És per això que la formació servirà per aprofundir en el concepte d’economia social i solidària, en els valors cooperatius i com implementar-los a l’aula, en el reconeixement dels diferents estadis en la creació d’una cooperativa i en l’elaboració de materials educatius que puguin ser d’utilitat a l’aula.

El contingut del curs es dividirà en 8 blocs d’aprenentatge:

  • Introducció a l’economia social i solidària
  • Educació per al Desenvolupament
  • Metodologia cooperativa a l’aula
  • Cooperativisme i cooperatives
  • Constitució d’una cooperativa
  • Règim jurídic, fiscal i comptable de les cooperatives
  • Experiències, materials i activitats cooperatives a l’aula
  • Les cooperatives d’alumnes

La proposta formativa tindrà lloc els dimecres de l’1 de març al 26 d’abril. Consistirà en sessions tant teòrico-pràctiques com de treball autònom individual i grupal. En total, 30 h formatives. S’impartirà en format online sincrònic; es proporcionarà un enllaç d’una plataforma de videoconferències a les participants per tal que es puguin connectar els dies en que es dugui a terme el curs.