L’ecosistema cooperatiu de Reus i l’Ateneu CoopCamp organitzen una festa de l’economia social i solidària que tindrà lloc aquest dissabte 18 de març a la plaça de la Patacada

La Bresca es consolida i suma ja 13 cooperatives. Aquesta segona jornada, impulsada per les cooperatives de Reus, vol fer visible les iniciatives d’economia social a través d’una proposta lúdica oberta a tota la ciutadania. Durant tot el dia es duran a terme activitats lúdic-culturals per posar de manifest que el cooperativisme està present en molts sectors econòmics.

Les activitats es realitzaran a la plaça de la Patacada, d’11 a 14 h i consistiran en:

  • 11 h – Inici i obertura de la fira
  • 11:30 h – Contacontes
  • 12 h – Vermut musical amb PDS de la Bullanga
  • 14 h – Fi de la fira

Durant tota la jornada hi haurà servei de barra i una activitat d’escape room continu.

El dia 17 a les 19:30 h, com a acte previ, es projectarà la pel·lícula El milagro de Wölgl a l’Orfeó Reusenc i posterior debat amb Toni Dalmau d’Ecocol3vngl i Andreu Ortiz, de la Cooperativa El Brot.

L’ecosistema cooperatiu de Reus està format per un total de 14 iniciatives de l’economia social i solidària de la ciutat: El Brot, Organic, La Caseta de l’Arbre, Kunkay Care, l’Alkimista, Remahlik, Software Solutions, Les Abelles, Icaria Acció socio-educativa, Enernou, Ennatura’t ,Tracta’m, La Ganxeta i Abacus Reus.

Els ecosistemes cooperatius són agrupacions empresarials formades per entitats amb uns valors transformadors comuns, que s’organitzen per millorar la seva visibilitat i el seu impacte en la societat basant-se en el principi del suport mutu.

Les cooperatives de Reus, des d’aquest espai d’intercooperació es proposen impulsar l’economia social i solidària a la ciutat, en base a 3 eixos principals:

  • Situar el cooperativisme com un referent en sectors clau.
  • Resoldre necessitats compartides a partir de la intercooperació, el suport a la consolidació dels projectes, la gestió i la visibilització.
  • Tenir, amb el temps, un espai de referència.

Actualment s’està actualitzant el directori que inclourà a La Ganxeta i Abacus Reus, noves incorporacions d’enguany. L’objectiu és fer més visible la xarxa de projectes de l’economia social i solidària de la ciutat i per posar de manifest els valors cooperatius amb els que s’han construït.