Els acompanyaments i les formacions de l’Ateneu han ajudat a la creació de 54 noves cooperatives al Camp de Tarragona, des del 2017

L’Ateneu CoopCamp celebra l’arribada de la 12a edició de l’Itinerari formatiu “Engeguem el nostre projecte cooperatiu!” que, des de fa 6 anys, ha col·laborat a l’impuls de gairebé 54 noves cooperatives al Camp de Tarragona i a la generació de 280 llocs de treball directes i ho fa amb algunes novetats.

L’objectiu d’aquesta proposta és donar les eines necessàries perquè aquelles idees de negoci emmarcades en l’economia social i solidària puguin construir un pla d’empresa i la construcció d’un model de negoci viable.

L’itinerari vol acompanyar, a les persones que participin en l’itinerari, a construir alternatives d’autoorganització laboral que generin llocs de feina més dignes, on les persones siguin el centre del projecte i on sòcies i treballadores s’organitzin de forma horitzontal i igualitària.

L’itinerari també està pensat per a aquelles entitats que desitgin incorporar els valors de l’economia social i solidària als seus projectes o per a aquelles empreses que ara es troben en situació de fallida o properes al tancament, com una sortida per a les seves treballadores.

Les cooperatives són les empreses que han estat més resilients i més capaces per conservar els llocs de treball, en èpoques de crisi. El cooperativisme supera millor les crisis perquè actua de forma solidària entre les seves sòcies i segons els seus interessos.

Novetats en aquesta 12a edició dels Itineraris Engeguem

Aquesta 12a edició se celebrarà en format presencial a Valls i s’impulsa amb la col·laboració de l’Institut Municipal de desenvolupament local, Vallsgenera.  El programa formatiu es divideix en quatre sessions, que aniran a càrrec de professionals especialistes en els diferents àmbits de l’economia social i solidària.

Les dues primeres sessions es duran a terme els dies 27 de juny  i 4 de juliol, de 16 a 19 h, a càrrec de la Gemma Flores i Màrius Vallès (Coopcamp ) i s’enfocarà en la introducció a l’ESS, la idea del projecte, la intercooperació, la mirada feminista als projectes i en donar pautes per la sostenibilitat dels equips.

La tercera sessió tindrà lloc l’ 11 de juliol, de 16 a 19 h, de la mà del Jordi Escoda (Coopcamp) i s’abordarà el pla de viabilitat del projecte.

La darrera sessió 18 de juliol, de 16,30 a 18,30 h, anirà a càrrec de Mario Gonzàlez (Milmans) per treballar els estatuts i el procés de constitució i on es podran resoldre tot els dubtes relacionats amb aquestes qüestions.