L’Ateneu CoopCamp fa una crida a aquelles entitats que treballen amb joves en situació d’especial vulnerabilitat a derivar possibles persones candidates

L’Ateneu Cooperatiu CoopCamp impulsa un itinerari formatiu que neix de la Taula de Vulnerabilitats, desenvolupat per una de les entitats promotores, l’Escola de Suport Complementari i Acompanyament, L’ESCAC.

L’itinerari orientat a joves d’entre 16 i 25 anys en situació de vulnerabilitat que no formin part del sistema educatiu i que tampoc s’hagin inserit en el món laboral . A partir de diverses experiències formatives breus es pretén descobrir motivacions i interessos professionals a les quals donar continuïtat en altres recursos del sistema formatiu amb el suport i acompanyament necessaris per garantir experiències d’èxit. Les formacions que s’oferiran en modalitat de “Tastets d’Oficis” són: soldadura i serralleria metàl·lica, fusteria, horta ecològica i cuina

L’objectiu final no és tant l’adquisició de competències tècniques sinó fomentar l’apoderament de les persones participants a partir de la descoberta d’interessos professionals i l’acompany ament necessari per desenvolupar los. La finalitat última és millorar lescompetències personals i motivacionals que permetin definir un projecte formatiu i vital a curt termini.

Perfil de les persones participants

 • 10 joves d’edats compreses entre 16 i 25 anys, en situació d’especial vulnerabilitat.
 • Coneixement de la llengua Catalana i Castellana.
 • Preferentment vinculades a les entitats de la Taula de Vulnerabilitats.

Dates clau

 • Període de preinscripció: 04.09.2023 – 27.10.2023
 • Entrevistes de selecció: 30.10.2023 – 02.11.2023
 • Data màxima comunicació de persones admeses: 02.11.2023
 • Data d’inici: 03.11.2023
 • Data de finalització: 05.12.2023

Programa formatiu, calendari i franja horària

 • Sessions tècniques (ST): de 15:00h a 18:00h
 • Sessions de Seguiment i Orientació (SO): de 10:00h a 13:00h
 • Visites (V): a convenir en funció de la disponibilitat dels recursos.

Sol·licitud i inscripció

Les entitats interessades a derivar possibles persones candidates ho poden fer mitjançant el següent formulari d’inscripció: https://forms.gle/WYsjNB5V8E81AntD6

Un cop rebuda la sol·licitud, s’assignarà dia i hora per a l’entrevista personalitzada. Un cop s’hagi acabat el procés de selecció, les persones admeses hauran de registrar-se a través de la pàgina web de CoopCamp per formalitzar la seva participació en l’itinerari.