La Fundació Roca Galès i l’Ateneu cooperatiu del Camp de Tarragona – CoopCamp, impulsors del certamen, publiquen les bases de la 5a edició

L’Ateneu cooperatiu del Camp de Tarragona – CoopCamp juntament amb la Fundació Roca Galès ha fet entrega d’aquests premis, per 4t curs consecutiu, amb l’objectiu de reconèixer l’alumnat que desenvolupa treballs emmarcats en el cooperativisme. Un any més, s’ha comptat amb el suport de la cooperativa Abacus.

L’alumne de l’escola Vedruna Sagrat Cor de Tarragona, Daniel López, ha estat el guanyador del Premi al millor treball de recerca sobre cooperativisme per l’alumnat de Batxillerat, amb el treball “Les cooperatives agrícoles de l’Alt Camp”, per la seva originalitat, implicació i aportació.

D’altra banda, en la categoria de millor treball de projecte sobre cooperativisme per l’alumnat de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior, el guardó ha estat per Aitor Yeste, Adrià Ferrer, Xavier Saura i Ivan Domingo, de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc, amb el projecte “Montverd – L’Energia del Poble”.

El jurat ha decidit declarar deserta la categoria de premi al millor treball grupal de secundària sobre cooperativisme per l’alumnat de 4t d’ESO per falta d’adequació a les bases de la convocatòria.

Els Premis sobre cooperativisme pretenen despertar l’interès sobre projectes cooperatius i els valors de l’economia social i solidària entre la població jove, reconeixent projectes i treballs per la seva importància, originalitat o implicacions i aportacions a nivell social.

Entrega del Premi al millor treball de recerca sobre cooperativisme per l’alumnat de Batxillerat, a Daniel López, de l’Escola Vedruna del Sagrat Cor de Tarragona

Publicades les bases de la 5a edició del certamen

Alhora que s’ha fet entrega dels guardonats d’aquest curs, l’Ateneu CoopCamp ha fet públiques les bases de la 5a edició del certamen “Premis als millors treballs d’instituts del Camp de Tarragona sobre cooperativisme”. La convocatòria dels premis parteix d’un pla d’actuacions dirigides a fomentar el coneixement del cooperativisme i l’economia social i solidària entre l’alumnat de secundària i a introduir, als instituts, continguts per analitzar l’economia i l’emprenedoria des dels principis de democràcia, igualtat i el bé comú.

Els premis distingeixen tres categories i volen reconèixer treballs, basats en casos reals, que facin referència al món cooperatiu del Camp de Tarragona i que per la seva importància, originalitat, implicacions o aportacions mereixen ser reconeguts especialment:

  • Premi al millor treball grupal de secundària sobre cooperativisme per l’alumnat de 4t d’ESO.
  • Premi al millor treball de recerca sobre cooperativisme per l’alumnat de Batxillerat.
  • Premi al millor treball de projecte sobre cooperativisme per l’alumnat de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior.

Han d’haver estat supervisats per un/a professor/a o tutor/a de la institució educativa on estigui matriculat/da l’estudiant, d’acord amb la normativa dels centres respectius i haurà d’estar redactat en català.

El termini de presentació de candidatures finalitza el 16 de juny de 2024 i cal fer arribar els treballs i un vídeo curt del candidat/a explicant el projecte via correu electrònic a premis@rocagales.cat i a educacio@coopcamp.cat.

 

Més d’una quarantena de centres educatius del Camp de Tarragona reben l’assessorament de l’Ateneu CoopCamp per programar tallers sobre cooperativisme, fer visites a cooperatives del territori o impulsar cooperatives d’alumnes. La convocatòria dels Premis, juntament amb la Fundació Roca i Galès, permet fer un pas més en la introducció del cooperativisme a les aules i, alhora, reconèixer la feina dels instituts i docents que aposten per oferir continguts sobre les economies transformadores.