Els pròxims dies 17 i 18 de novembre tindran lloc les jornades “Territori de vincles – solucions innovadores als reptes del despoblament rural: cooperativisme agrari / diversificació / varietats locals / rehabilitació vernacular / arquitectura sana” al Castell de Santa Coloma de Queralt. L’entitat organitzadora, l’Associació per al Desenvolupament Integral de la Vall del Corb, impulsa un espai de formació i enxarxament entre els diversos sectors i agents del territori per a afrontar els problemes que pateix la Vall del Corb i el món rural en general.

Aquestes jornades s’engloben en el projecte Territori de Vincles, un projecte de dinamització transversal que vol abordar el repte demogràfic i la necessària adaptació al canvi climàtic tot creant noves oportunitats de vida a la Vall del Corb. El projecte ha estat impulsat per l’Associació per al Desenvolupament Integral de la Vall del Corb i compta amb l’acompanyament tècnic de les cooperatives l’Aresta i LaBoqueria i amb el suport dels municipis de la Vall, els consells comarcals de la zona, el Patronat de Promoció econòmica de la Diputació de Lleida i l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona – CoopCamp.

Després de l’èxit de les dues jornades anteriors del projecte Territori de Vincles, els pròxims dies 17 i 18 de novembre de 10h a 18h al Castell de Santa Coloma de Queralt tindrà lloc la tercera edició. Aquest any hi participaran ponents rellevants com en Josep Mestre (Can Mestre) i en Pep Bover (Cal Pauet) que debatran sobre la viabilitat dels cultius extensius i varietats locals davant el greu canvi climàtic, en Xavier Domènech (Cooperativa de Falset), l’Andreu Culleré (Cooperativa Tres Cadires) i la Cooperativa Agrícola de Salelles presentaran propostes de diversificació econòmica en entorns rurals des del món cooperatiu i en Ricard Grau (Repoblem), Jordi Mitjans (Arqbag) i la Sònia Hernández proposaran i debatran solucions innovadores per a facilitar l’accés a l’habitatge.

Tant el divendres 17 a la tarda com el dissabte 18 al matí, les sessions acabaran amb un espai informal de discussió al voltat d’un tastes de productes elaborats per les productores de la Vall del Corb.

Tot i que la jornada es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de Coopcamp, es privilegia el format presencial per poder aprofitar la jornada per debatre i gaudir d’espais d’intercanvi durant les pauses tot tastant productes de la vall. L’enllaç per connectar-se es comunicarà als participants inscrits uns dies abans de la jornada.