La Pagesia Jove del Priorat presenta un vídeo provocador i crític, que ja s’ha fet viral, en què denuncien la situació en què es troben

 

“Som joves, som el relleu generacional, som present i volem ser futur. Volem un Priorat viu on la pagesia continuï sent essència i identitat.

Compra. Pregunta. Interessa’t. Recomana. Associa’t. Manifesta’t. Estima la terra de veritat!”

Així és com acaba el vídeo que ha presentat la Pagesia Jove del Priorat per denunciar la situació en què es troben. Critiquen tòpics repetits per molts consumidors, que per desconeixement o comoditat juguen en contra dels pagesos, i més entrebancs, alguns provinents de les administracions, que no els ajuden i no ajuden el context ambiental en general.

El fil conductor del vídeo són aplaudiments que la pagesia fa a aquelles persones consumidores que viuen en contradicció. Aporta uns missatges molt clars i té una factura crítica i provocadora amb aquests aplaudiments.

Però, al final, els joves ja no aplaudeixen sinó que reivindiquen i interpel·len directament: “No necessitem ni un aplaudiment ni un copet a l’esquena, sinó entendre que estimar-se la terra és valorar els joves pagesos.” I continuen: “Les lleis actuals, la indústria alimentària, les grans superfícies i els intermediaris no cuiden la terra. Amb els gestos quotidians, hàbits de consum i les causes que defenses dónes el teu vot al món que vols. I ara mateix qui necessita aquest vot som naltros, que som qui treballem les terres que tant dius que t’estimes.”

L’objectiu principal d’aquesta campanya és que arribi al nombre més gran de persones possible. Actualment, la Pagesia Jove del Priorat és un grup informal i obert que vol poder anar creixent, anar fent xarxa, i ajuntar-se per fer front als reptes actuals.

És per això que arrel de la publicació del vídeo, han encetat la publicació d’un seguit d’articles d’opinió al voltant de la pagesia.

 

Aquesta campanya ha comptat amb el suport de l’Ateneu cooperatiu del Camp de Tarragona – CoopCamp.