CoopCamp organitza aquesta formació amb l’objectiu de dotar d’eines i coneixements als docents per apropar l’Economia Social i Solidària a l’aula mitjançant el cooperativisme

L’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona – CoopCamp organitza la 3a edició de la proposta formativa “Economia social i cooperativisme a l’aula”, un curs reconegut pel Departament d’Educació.

La proposta està dirigida a professorat d’educació secundària obligatòria i postobligatòria i a totes aquelles docents interessades en els valors de l’Economia Social i Solidària i el cooperativisme, amb l’objectiu que puguin adquirir coneixement i competències en aquests camps amb l’objectiu final d’apropar-los a l’aula. És per això que la formació servirà per aprofundir en el concepte d’economia social i solidària, en els valors cooperatius i com implementar-los a l’aula, en el reconeixement dels diferents estadis en la creació d’una cooperativa i en l’elaboració de materials educatius que puguin ser d’utilitat a l’aula.

El contingut del curs es dividirà en 5 blocs d’aprenentatge:

  • Bloc 1: Introducció a l’Economia Social i Solidària
  • Bloc 2: Cooperativisme i cooperatives
  • Bloc 3: Les cooperatives d’alumnes
  • Bloc 4: Metodologia cooperativa a l’aula + recursos
  • Bloc 5: Metodologia cooperativa a l’aula: la pràctica + recursos

La proposta formativa tindrà lloc els dimecres de l’3 d’abril fins al 8 de maig. Consistirà en 5 sessions tant teòrico-pràctiques com de treball autònom individual i grupal. En total, 20 h formatives. S’impartirà en format online sincrònic; es proporcionarà un enllaç d’una plataforma de videoconferències a les participants per tal que es puguin connectar els dies en que es dugui a terme el curs.