Descripció

Empresa d’inserció

Treballa per a la formació i inserció laboral de persones en risc d’exclusió social. Al servei d’aquest objectiu, s’emmarca tant l’oferta de formació ocupacional com la realització d’activitats econòmiques que persegueixen un triple impacte: la inserció laboral de persones vulnerables, la millora mediambiental i la satisfacció d’una necessitat social.

Serveis

 • Cures i serveis a les persones
  • Roba Amiga. A Tarragona i Reus tenen 2 de les 13 botigues de la cadena Botiga Amiga, que promou la moda social i sostenible i la gestió del Programa d’Entrega Social (PES).
  • Tallers de reparació de sabates i bosses. Hi arreglen sabates i bosses provinents de donacions perquè puguin tornar a entrar en el circuit de les nostres botigues de segona mà i poder impulsar el PES i el reciclatge.
  • Taula Amiga. Ubicada al centre de Tarragona. El menjador social serveix una mitjana de 70 menús diaris a persones sense llar i impulsa el PES d’aliments a famílies vulnerables.
  • Reaprofitament alimentari: Col·laboren amb diferents empreses i associacions que presten serveis alimentaris per recollir tots els excedents i reaprofitar-los perquè arribin de manera directa a les persones més necessitades.
  • Formen part del programa “Incorpora” de l’Obra Social la Caixa, que persegueix un acompanyament a mida per a la formació i inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió.
  • Ofereixen un programa d’emprenedoria propi que fa un acompanyament integral amb estudis exhaustius sobre la viabilitat dels projectes, recerca de finançament, millora competencial dels perfils i suport a la consolidació.
  • Organitzen programes de capacitació i de competències professionals que actuen sobre la part pràctica i quotidiana de l’ofici posant en valor l’experiència adquirida i ajustant-la a la demanda real del mercat laboral.

Forma jurídica
Empresa d’Inserció sense ànim de lucre

Àmbit territorial
Catalunya

Xarxes en les que participa
CoopCamp, Xarxa d'Atenció Integral de Persones Sense Llar de Tarragona, Programa Incorpora de l'Obra Social La Caixa per a la inserció sociolaboral de persones amb risc d'exclusió.

Balanç social
No

Direcció
C/ Alemanya, 3 - 4. P.I. Constantí 43120 Constantí (Tarragonès)

Entitats relacionades

 • Cures i serveis a les persones

  Actua dissenya i duu a terme projectes d’intervenció socioeducativa tant des d’una perspectiva individual, com grupal i comunitària. Incideix en els àmbits de la prevenció, la protecció i l’emancipació tot generant oportunitats per a la millora de la vida de les persones, i teixint un compromís ferm amb l’Economia Social i Solidària.

 • AlimentacióCures i serveis a les persones

  APRODISCA és una entitat social sense ànim de lucre, declarada d’utilitat pública, que des de l’any 1983 treballa de forma incansable per millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional, amb problemàtiques relacionades amb la salut mental, i/o en situació o risc d’exclusió social. Compta amb una llarga trajectòria en la promoció i la gestió de recursos i programes innovadors en l’àmbit de la integració social i laboral de les persones amb un grau més elevat de vulnerabilitat.

 • Comunicació i tecnologiaConsultoria i desenvolupament localCultura i ociCures i serveis a les personesEducació, recerca i divulgacióHabitatge i gestió de l’entorn

  És una cooperativa d’iniciativa social que treballa amb l’objectiu de transformar el seu entorn a través de propostes socials, culturals i d’entreteniment mitjançant l’educació, la comunicació i la participació. Incideix en múltiples àrees tot organitzant equips de treball
  per projectes i generant sinergies dins de la societat.

 • Cultura i ociCures i serveis a les personesHabitatge i gestió de l’entornLogística i distribució

  Entitat d’iniciativa social, sense ànim de lucre, que treballa per millorar la qualitat de vida
  de les persones amb més dificultats de la comarca de l’Alt Camp, i desenvolupar projectes
  socials que creïn ocupació, i afavoreixin la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat
  i trastorn mental.

 • Cultura i ociCures i serveis a les personesEducació, recerca i divulgació

  Icaria Cooperativa és una cooperativa sense ànim de lucre que neix amb l’objectiu de gestionar i dinamitzar projectes socials i educatius al territori, incorporant en les seves accions una mirada transformadora, tenint com a eix principal l’Economia Social i Solidària. A Icaria els agrada treballar amb i per a les persones.

 • Cures i serveis a les personesEducació, recerca i divulgació

  Escola de Suport Complementari i Acompanyament

  Centre de formació centrat en l’atenció a col·lectius amb necessitats educatives específiques i en risc d’exclusió. Gestiona programes educatius en col·laboració amb l’administració pública, i dissenya i imparteix formació tant per al sector públic com per al privat.

 • Cures i serveis a les personesHabitatge i gestió de l’entornLogística i distribucióRestauració, hostaleria i turisme

  Entitat d’iniciativa social, sense ànim de lucre, que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb més dificultats de la comarca del Tarragonès, i desenvolupar projectes socials que creïn ocupació, i afavoreixin la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat i trastorn mental.

 • Cures i serveis a les personesEducació, recerca i divulgació

  Assessora tant mestres com professionals de l’educació i la psicopedagogia en general, a conèixer i atendre millor les necessitats de la mainada. Per fer-ho, connecta la investigació en neurociència, cognició i psicologia amb la intel·ligència artificial: una manera de crear eines individualitzades i adaptades a les necessitats de cada criatura.