Les organitzacions de l’ESS del Camp de Tarragona celebren la 5a edició de la Fira d’Economia Solidària

Es trobaran el proper dissabte 15 d’abril a la plaça Corsini de Tarragona

Un any més, arriba la Fira d’Economia Solidària del Camp de Tarragona, i amb aquesta ja són 5 les edicions que s’hauran celebrat a la plaça del Mercat de Tarragona.

L’objectiu d’aquesta trobada és donar a conèixer l’economia social i solidària i fer visibles totes aquelles iniciatives econòmiques del territori que estan treballant per posar la vida al centre i amb una voluntat transformadora.

La Fira d’Economia Solidària del Camp de Tarragona és una trobada de referència tant per cooperatives i entitats d’economia social i solidària com per totes aquelles persones que volen sumar-se per fer dels pobles i ciutats, un lloc on valgui la pena viure, relacionar-se, emprendre i treballar.

Enguany, la Fira canvia de format. Volem generar un espai més lúdic per a totes. És per això que la primera part del matí, les entitats participants podran gaudir d’un esmorzar cooperatiu dinamitzat, amb l’objectiu de conèixer millor els projectes des de dins, com s’organitzen i com viuen el dia a dia.

Després es presentarà la segona edició del Catàleg de l’Economia Social i Solidària del Camp de Tarragona 2023-24  i a partir de les 12 h s’oferiran activitats obertes a tots els públics: conta contes, vermut, música…

La fira d’enguany també acollirà l’exposició “Benvinguts a la fi d’un món i al naixement d’un altre” de la cooperativa Opcions.

La Fira comptarà amb un espai amb informació on, a través de la nova edició del Catàleg de l’ESS, podreu conèixer millor les entitats del Camp de Tarragona. El Catàleg de l’ESS és un recurs que va publicar l’Ateneu CoopCamp l’any 2020 i que serveix per facilitar, agilitzar i simplificar la compra, el consum i la contractació local i responsable i que compta amb la presència de 69 organitzacions de l’Economia Social i Solidària del Camp de Tarragona.

També podreu trobar una zona de venda de productes agroecològics.

La 5a edició de la FESCT continua reivindicant el cooperativisme com una forma d’emprenedoria que construeix alternatives per generar llocs de feina més dignes, a partir d’iniciatives d’autoorganització, on les persones esdevenen el centre del projecte i on les sòcies i treballadores s’organitzen de forma horitzontal i igualitària.