Descripció

L’Aresta som una cooperativa que treballem per la sostenibilitat i la transformació social a partir del desenvolupament de l’agroecologia, la sobirania alimentaria, l’economia social, solidària i feminista, mitjançant pràctiques de cooperació social i autogestionàries.

Serveis

 • Alimentació
  • Elaboració de pans rics en gustos i aromes, digeribles i de llarga conservació, fets de manera artesanal amb llevat mare natural i fornejats en forn de llenya. Fets amb ingredients ecològics i farines integrals cultivades i mòltes en molí de pedra per pageses locals. Tots els ingredients són el més locals possibles i de petits productors. També elaborem altres productes de fleca dolços i salats: coques, panadons, croissants, galetes, crackers etc.
 • Consultoria i desenvolupament local
  • Dinamització local: acompanyament en el desenvolupament de projectes de dinamització local agroecològica i cooperativa per a promoure la transició agroecològica, la sobirania alimentària i la generació de projectes i experiències amb capacitat de transformació social. Disseny i acompanyament de plans d’actuació basats en la detecció de necessitats i potencialitats de forma participativa.
  • Foment de dinàmiques d’intercooperació i enxarxament amb d’altres entitats vinculades a l’objecte social de la cooperativa.
 • Educació, recerca i divulgació
  • Dinamització de tallers educatius en agroecologia i cooperativisme (Consum responsable, Economies transformadores i Sobirania alimentària), horts educatius, socials i comunitaris (disseny, manteniment, assessorament, tallers). «D’on ve el que mengem?» Sortides al camp per descobrir horts ecològics, cultius de secà  i de cereal, casals d’estiu, activitats extraescolars, menjadors escolars ecològics i activitats a mida per a fires, festes, i esdeveniments.
  • Formació i assessorament a professionals de l’educació formal i no formal, personal de museus i altres institucions. Menjadors escolars agroecològics i xerrades educatives de consum crític i economia social i solidària.
  • Disseny de materials didàctics i projectes educatius i ApS. Programes d’educació ambiental per ajuntaments i centres educatius amb tallers i dinàmiques participatives.
  • Projectes de recerca i formació en els camps de l’agroecologia, l’economia social i solidària, les economies feministes i la transformació social.

Forma jurídica
Cooperativa de treball sense ànim de lucre

Xarxes en les que participa
CoopCamp, XES, FCTC, Pam a Pam, Mosaic de secà i Associació Vall del Corb

Balanç social

DireccióC/ Major, 3 43420 Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà)

Entitats relacionades

 • Cures i serveis a les personesEducació, recerca i divulgació

  Actua dissenya i duu a terme projectes d’intervenció socioeducativa a nivell individual, grupal i comunitari. Actuem en els àmbits de la prevenció, de la protecció i de l’emancipació, generant oportunitats per la millora de la vida de les persones, amb compromís ferm amb l’economia social i solidària.

 • AlimentacióCures i serveis a les personesHabitatge i gestió de l’entornLogística i distribucióRestauració, hostaleria i turisme

  3er sector

  És una entitat social sense ànim de lucre, declarada d’utilitat pública, que des de l’any 1983 treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional, amb problemàtiques relacionades amb la salut mental, i/o en situació o risc d’exclusió social.

 • Consultoria i desenvolupament localEducació, recerca i divulgacióRestauració, hostaleria i turisme

  Camins km0 és un projecte cooperatiu de turisme sostenible i local al Camp de Tarragona – Costa Daurada. Oferim en exclusiva la Ruta Jujol, per descobrir el llegat de l’arquitecte tarragoní col·laborador de Gaudí.

 • Consultoria i desenvolupament localCultura i ociEducació, recerca i divulgació

  Cooperativa d’iniciativa social que treballa amb l’objectiu de transformar el seu entorn, a través de propostes socials, culturals i d’entreteniment amb l’educació, la comunicació i la participació com a eines. Treballen en múltiples àrees organitzant equips de treball per projectes, generant sinergies dins la societat.

 • AlimentacióRestauració, hostaleria i turisme

  La Cooperativa de Falset Marçà (DO Montsant) és el resultat de la fusió entre les cooperatives de Marçà i de Falset, dos pobles veïns separats tan sols per 3 quilòmetres a la part meridional de la comarca del Priorat. La producció de vins i olis de qualitat és la seva principal activitat.

 • Alimentació

  Les cooperatives agràries de Catalunya s’organitzen entorn a la seva Federació (FCAC), entitat que treballa per potenciar el creixement i la competitivitat del sector cooperatiu agroalimentari, un compromís que ha fet extensiu al conjunt de la població agrària i el món rural.

 • Cultura i ociEducació, recerca i divulgació

  Cuentropía és una cooperativa, que desenvolupa projectes d’educació social transformadora amb l’objectiu de fomentar la lectura i l’acompanyament emocional respectuós. Realitza tallers, assessoraments i formacions lúdiques i creatives, amb els llibres com a recurs socioeducatiu.

 • Comunicació i tecnologiaConsultoria i desenvolupament localEducació, recerca i divulgacióHabitatge i gestió de l’entorn

  Som una cooperativa d’arquitectes que projectem a l’abast de tothom, reivindicant els espais dignes i de qualitat, potenciant la sostenibilitat a través del bon disseny, posant en valor el patrimoni construït, fomentant l’habitatge cooperatiu i fent pedagogia del territori.

 • ComerçConsultoria i desenvolupament local

  Cooperativa de persones organitzades en el consum de béns i serveis, en un territori divers i majoritàriament urbà des del 1979, quan es va decidir abastir-se de productes agroecològics i d’ús casolà. Fem intercooperació dins l’economia social i solidària.

 • Comunicació i tecnologiaConsultoria i desenvolupament localEducació, recerca i divulgació

  El Far Cooperatiu és una agència de comunicació cooperativa que treballem des d’una òptica social i participativa amb l’objectiu de visibilitzar col·lectius que habitualment no tenen veu. Oferim el nostres serveis tenint en compte la petjada ecològica, l’enfortiment de la xarxa d’Economia Social, Solidària i Cooperativa i la proximitat.